XVIII. Szarvasgomba-vadászat Szilvásváradon

Nagy örömmel írjuk, hogy idén október 10-én, immár 18. alkalommal kerül megrendezésre Szilvásváradon a hagyományos Szarvasgomba-vadászat és Gasztro Élmény Nap.

A kedvező időjárási feltételeknek köszönhetően – most már nem csak nap sütött, hanem eső is esett – nagy eséllyel indulunk neki az őszi „Szarvasgomba-szüretnek” a Bükk lankáin.

szarvasgombasz_beagle

Tervezett Programok:

Falusi reggelizgetés – természetesen szarvasgombával

Mustkóstoló és pálinkabár

Kereső Kutyák Országos Versenye

Éles vadászat a Bükk lankáin

A Lipicai Ménes megtekintése

Rozépárbaj az „Egri Csillagokkal”

(Ostoros Bor, Tóth Ferenc Borászata,
Juhász Testvérek Pincészete, Gál Tibor, Petrény Pincészet)
A kutyás verseny eredményhirdetése

Gálavacsora a Stílusos Vidéki Éttermiség és az idei bordeaux-i érmes egri borok, borászatok közreműködésével

szarvasgombak

Egésznapos kiegészítő programok és helyi kézműves termékek vására:

Szarvasgomba
Szarvasgombás termékek, csokoládék
Házi sajtok: kecske-, juh- és tehéntejből
Bükki mézek, Gyógynövények

Az egésznapos rendezvény részvételi díja: 20.000 Ft / fő

Vendégeinket kizárólag előre bejelentkezés alapján tudjuk fogadni!

Megtisztelő jelentkezését az alábbi e-mail címre várjuk: lovasetterem@t-online.hu név, telefonszám, résztvevők számának megadásával!
A jelentkezéstől számított 8 napon belül a teljes részvételi díj 50%-át szükséges befizetni!

Kutyások figyelem!

A versenyre bejelentkezni, illetve a versenyről pontosabb információkat Vasteleky Einbeck Pétertől kaphatnak. Telefonszám: 70/3-777-222, e-mail: vasidog.simon@gmail.com

Ízelítőül a korábbi rendezvény gálavacsorájának menüjéből…

szarvasgomba

Hideg szarvasgombás harcsakrém, csicsóka salátával és lencse pudinggal
Hernyák Pincészet – Zöld Veltelini  ’12
Bolyki Pincészet – Sauvignon Blanc ’11
Enyhén füstölt kacsamáj roston, mángoldos rizottón, szarvasgomba forgáccsal
Demeter Pincészet – Egri Csillag ’12
Szent Tamás Pincészet – Nyulászó ’11

Tanyasi csirke, szarvasgombás vajjal, kétféle kelkáposztával
Jásdi Pince – Siralomvágó Olaszrizling ’09
Vámos Attila – Egri Leányka ’08

Szarvasgombás birsalma sorbet

Mangalica tarja szarvasgombás debrecenivel, szarvasgombás „burgonyafőzelékkel”
Simon Pincészet – SimoNoir ’11
St. Andrea Pincészet – Pinot Noir ’11

Őzcomb, szarvasgombás borjúbrizzel, sütőtökös pitével
Gere Attila – Syrah ’09
Vincze Béla – Cabernet Franc ’09

Rákóczi túrós pohárkrém, szarvasgombával
Orosz Gábor – Kései Sárgamuskotály ’09

Öblítésnek egy kis idei… :-)
Tarjányi Pincészet – Brill ’13


Kérlek amennyiben részt veszel a programon, csinálj képeket és küld el nekünk a rendezvény után.

 

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.