Sziasztok, Beni kutya vagyok!

Oldalunkat nem először keresik meg olyan kutya gazdik, akiknek nem beagle kutyusuk van, de négylábú büszkeségüket ők is szeretnék megmutatni a világnak. A Beagle Club Online nem zárkózik el ez elől, amennyiben kapunk képeket a kutyusról és bemutatkozó leírást, örömmel teljesítjük az effajta kéréseket. Ismerjétek meg ezúttal Benit, a hófehér szőrű máltai selyemkutyát.

Beni kutya vagyok, egy vidám, mindenre kíváncsi, játékos eb. Néhány hetes koromban kerültem Budapestre, egy kertes házba, és rögtön megtaláltam az otthonomat. A „szüleim” – akikkel már több mint másfél éve lakom együtt – nagyon szeretnek, és mindenben a legjobbat nyújtják nekem. Együtt járunk nagyokat sétálni, amit imádok, mert itt mindig új barátokra lelek, és rendszeresen utazom velük autóval a vidéki rokonokhoz, ahol az otthoninál is nagyobb kertben szaladgálhatok. :)

A szüleim odafigyelnek az egészségemre, ügyelnek a helyes táplálkozásomra és hogy tiszta legyek. Ez nem lehet kis feladat a számukra. :)

A hófehér Beni kutya pofija
A hófehér Beni kutya

„Anyukám” nagyon környezetbarát, igyekszik védeni a természetet. Hétvégenként kijár a helyi piacra, hogy helyi termelőktől vásároljon zöldségeket és húsokat a család számára. Ebből készülnek a finom húsleveseim. :) A szemetet szelektíven gyűjti, és odafigyel arra is, hogy mit önt a lefolyóba. A konyhánkban van egy víztisztító berendezés, amiből minden nap feltölti a tálkámat, így mindig friss ivóvizem van. Bevallom, nekem sokkal jobban ízlik, mint a sima csapvíz. :)

Anya a háztartásban kizárólag természetes tisztítószereket használ, nehogy ártson az egészségünknek, és arra is ügyel, hogy a fürdőszobában ilyen samponokat és tusfürdőket használjon a család. A kádunk szélén áll az én kutya samponom is, ami egy kifejezetten állatbarát (állat-kísérletektől mentes) és környezetbarát termék. Anya ezért (is) választotta. A samponom természetes összetevőkből készült, és enyhe kókusz illatú (nem olyan erőteljes, mint a Bounty csoki, amit a szüleim nagyon szeretnek, hanem sokkal lágyabb). Kímélően hat a bőrömre és mellette csudaszépen megtisztítja a szőröm. A fürdés után következik a „hajszárítás”, amit türelmesen elviselek. Ilyenkor azon járnak a gondolataim, hogy milyen jó lesz másnap tiszta szőrrel kiszaladni a szabadba. :)

Miután imádok csatangolni, kertet felfedezni és mindenfelé mászkálni, így Anya esténként át szokott nézni, nehogy legyen bennem kullancs. Erre különösen odafigyel tavasszal és nyáron, amikor sokkal többet kirándulunk. Ilyenkor a fürdetés is sűrűbb, hiszen gyorsabban koszolódik a bundám. A kókusz helyett néha teafa samponra váltunk, ami antibakteriális hatású és még erőteljesebb, természetes tisztítóhatással bír.

A nap egyik legszebb része a vacsora, amikor együtt van az egész család. Erre általában egy kiadós séta után kerül sor. Vacsi után még játszunk egyet, aztán jön a jól megérdemelt pihenés mindannyiunk számára. Így telnek a hétköznapjaim, boldog kutyaként. :)

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .