XI. kerület, kutyafuttató a Bikás parkban

Az Etele úti Bikás parkban található, zárt kutyafuttatót a Tétényi út, a Vahot utca és a Bártfai utca határolja körbe. A kutyafuttató jó nagy területű, mellette sportpályák, játszóterek találhatók. A futtató bejáratával szemben állva jól látható, hogy a futtató bal oldalán egy „pihenősarok” található padokkal és árnyékot adó fákkal. Jobb kéz felé a volt Olimpia Mozi és a Tétényi Úti Üzletközpont helyezkedik el, illetve itt épül a 4-es Metro. A futtató bejáratával szemben állva a hátunk mögött a szoborcsoport található, a dombbal, bal kéz felé pedig a lakóépületek közé vezető sétálóutca. A futtató mögött, a Tétényi út felől a futtatót egy mini golfpálya határolja, itt található a Tétényi út 39 elnevezésű buszmegálló is. A környéket megközelíteni az alábbi autóbuszokkal lehetséges: 7, 103, 114, 173, 213, 214.

Ha jártál már itt, vagy ismered a futtatót, kérjük, mondd el a véleményed!

Érdekességek

A kultúrális rendezvényeknek is rendszeresen otthont adó Bikás Park területe 1 hektár. A területen található mesterséges dombot 1974-ben építették, a Kelenföldi lakóteleppel egy időben. 1981 óta Kiss István szobrász három magyar szürkemarhát ábrázoló, „Monda” c. alkotása díszíti a dombot, erről kapta a domb a nevét. Bár a  bikák fején eredetileg a Nap, a Hold és a csillagokat szimbolizáló díszek is ékeskedtek, mára ezek elkoptak többszöri pótlás ellenére is…

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .