3 helyzet, amiből biztos, hogy a beagle kutya kerül ki győztesen

Beagle kutya társaságában az élet soha nem unalmas. De sose felejtsd el, hogy a köztetek zajló állandó versenyből te sosem kerülhetsz ki győztesen! Hogy miért? Ezt minden beagle gazdi nagyon jól tudja, mert beagle csak egy van! De lássunk néhány példát!

Amikor a beagle kutya a konyhában lábatlankodik

Amikor a gyanútlan beagle gazdi készíti a vacsorát, a beagle kutya tisztességes távolságból, illedelmesen végignézi, amint az edények jönnek-mennek, a hűtő nyílik és csukódik, a felvágottból egy újabb és újabb szelet kerül felszeletelésre és a gazdi falatozgat a reszelt sajt maradékából.

Beagle kutya
Beagle kutya

Őbígülsége eredetileg a családi kincseskamrát, a hűtőszekrényt őrizte a betörők elől, de nehéz és fárasztó dolog ám nap mint nap őrző-védő munkát végezni, ha közben azzal szembesülsz, hogy a gazdád egy fosztogató. Kutya egy élet a beagle sorsa, a látottaktól magába zuhanva ilyenkor a beagle csalódottan fekszik le a konyhakőre és felsóhajtva helyezi kobakját a mancsai közé.

Ő mindig is hűséges volt a hűtőszekrényhez és ezzel együtt a munkájához, sosem tett volna olyat, amit a gazd. Percek telnek el és a gazdi még mindig azt a sajtdarabot rágcsálja, amikor telefoncsörgés szűrődik ki a szobából. Míg a gazdi telefonál, főhősünk megpróbálja az eltulajdonított élelmet visszahelyezni a hűtőszekrénybe. Ez természetesen sokkal nagyobb munkával jár, mint gondolnánk, ezért ilyenkor az alábbi látvány tárul elénk:

  • a konyhapultról sikeresen elért szendvicsek nyoma itt-ott a földön,
  • kiborított kuka a konyha közepén,
  • száját nyaldosó kutyánk a sarokban

Ő csak segíteni akart. Vissza akarta pakolni az élelmet a családi kincseskamrába! Hát lehet őt nem szeretni?!

Add a kajád a kutyánaaak!

Amikor a beagle kutya titkos ügynököt játszik

Azt hisszük, hogy a beaglet ismerjük, mint a rossz pénzt! Tudjuk jól, hogy szeret nyomozót játszani, de nem kell mindent az ő nedves kis orrára fogni, hiszen épp hogy ő vezet minket az orrunknál fogva!

Amikor nézed a TV-t, a beagle békésen és minden hátsó szándék nélkül rágcsálja a rágócsontját a szoba egyik sarkában. Fél óra elteltével megunja és az ágyhoz közelít. Úgynevezett “fejrátéttel” az ágy szélén leellenőrzi a testi épségedet, majd a “nem” szóra kimegy a látóteredből.

Ekkor Johnny Englisht megszégyenítő módon, apró léptekkel, centiről-centire közelít az ágy széléhez, majd észrevétlenül, egyetlen pisszenés nélkül, laposkúszásban folyik fel az ágy csücskébe. Természetesen egy ilyen nagy munka gyümölcse az alvás, így a gazdi már csak a durmogására eszmél.

Lenne szíved lebuktatni őt?!

Amikor a beagle “oda akar menni”

A beagle mindig “oda akar menni!” Mindegy a helyszín, mindegy a társaság, de még a kaja is mindegy, mert a beagle mindig “oda akar menni!”

Az utcán, a póráz végén a beagle számos esetben bizonyította már, hogy nincs az a négyzetcentiméter, ami ne várna felderítésre. Hiszen a szomszédban még sosem járt, a nagymama kertjét pedig rendbe kéne már tenni! A szemközti járdán is menni kell néha, a kutyafuttatóba pedig a társaságért jár.

Persze előfordulhat, hogy ha a beagle épp oda akar menni, miközben meggondolja magát és amoda akar menni! Hiszen hiába az a helyes kis virágágyás, ha közben a játszótér mellett elszaladt egy macska. Valamint hiába minden macska, ha közben el kell kapni a parkban a faágakat.

Ezek mind felfedezetlen, szűz területek! Legalábbis a mai nap folyamán, mert holnap persze kezdődik minden elölről. …de addig még rengeteg dolgunk van!

Hazaérve a sétából a beagle fellóg a fotelbe, mert oda kell menni. De mivel ezen a szép napon a konyhában még nem járt, oda is menni kell, aztán zoknilopás, majd ki a kertbe fogócskázni. Természetesen ezután, amikor a család egyik fele TV-t néz, te a számítógép előtt ülsz. A beagle-nek ekkor az öledbe kell menni. De valójában ez sem túl jó, mert aztán sétálni kell menni.

Végül az esti séta után a beagle titkos ügynököt játszik, vagyis tulajdonképpen a beagle nem csak oda akar, hanem oda is fog menni! :D

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .