Segítség! A gazdi lopja a kekszemet!

A szomszéd néninél mindig van túró rudi, és ha meglát, mindig kapok belőle! Nem értem, miért nem látogatjuk meg gyakrabban… Néha megpróbálok boci szemekkel nézni a gazdáimra, hátha megértik, hogy ennék egy túró rudit, vagy valami egyéb ínycsiklandó finomságot, de valahogy sosem járok túl sok sikerrel…

Most talán a közelgő szülinapom miatt, vagy ki tudja miért, gazdáim egy fél napos távollét után olyan jó szagúan jöttek haza, hogy a bajszom is beleremegett! Kalapálni kezdett a szívem és adó-vevő farkincám is iránytűként kereste a legrövidebb utat a kaja felé.

Éreztem, hogy valami nagy dolog készül, mert többféle illat is kavargott a levegőben, és volt az a mámorító hang; a kajászacsi hangja, amit ha meghallok, már tudom, közel a kajaidő! A zacsit benéztem, mert gazdiék egy dobozt vettek elő, amiből egy sárgás színű jó szag látszott ki, tetején díszítéssel. Bevallom, engem nem igazán érdekel, hogy néz ki, amit megeszek, de ez még nekem is tetszett, olyan gusztusosan volt csomagolva!

Na de ennyit a csomagolásokról! Ami benne volt, az valami fenomenális, ilyen finom szagot még sosem ettem! Gazdiék kinevettek, hogy maszatos lett az orrom. Éretlenek még ehhez, fogalmuk sincs, hogy meg tudom lepni magamat az orromra kenődött sajtkrémmel, amikor a kaja amúgy már rég elfogyott…

Még fel sem dolgoztam a történteket, újra előkerült az a „csengő hangú” kajászacsi, ami miatt már kezdtem kétségbe esni, hogy hová tűnhetett, míg a dobozos szagot ettem. Képzeljétek, kibontották!!! Mennyei illat áradt belőle, gazdi keze feltérképezte a zacskó tartalmát, én meg csak toporogtam, hogy mikor kapom már meg azt a tartalmat?!

Kutyakekszek
Én és a kajászacsik

Végre megkaptam a jutalmam, repültem a boldogságtól. A következő darabot gazdámék is megkóstolták, elégedetten bólogattak. Én azért figyelmeztettem őket, hogy az az én elemózsiám! Ki hallott még ilyet, hogy a kutya kajáját megeszi a gazdája?!

Állítólag személyesen mentek el egy ún. kutyapékségbe, ahol egy rendkívül kedves hölgy fogadta őket a megrendelt finomságokkal. Azt hiszem, jól tettem, hogy aznap nem környékeztem meg a konyhában a kukát, mert míg ők a pékségben jártak én épp magamat sajnáltam. Lehet, ha megteszem, nem kapok ennyi nyalánkságot?!

Oszd meg! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .